Състав на Окръжния съд в Габрово потвърди определение на Районен съд–Габрово от

...
Състав на Окръжния съд в Габрово потвърди определение на Районен съд–Габрово от
Коментари Харесай

Мярката „задържане под стража” за тримата участници в побоя над Венцислав Иванов остава в сила

Състав на Окръжния съд в Габрово  потвърди  определение на Районен съд–Габрово от 11 април 2019 година, с което по повод на  Йордан Асенов Петко Асенов   и   Никола Монев  от Габрово, е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. Тримата са привлечени в качеството на обвинени за причиняване на лека телесна щета на длъжностно лице (продавач-консултант в търговски обект в Габрово) след нанесен побой, като действието е осъществено по хулигански подбуди. Престъплението е осъществено на 7 април 2019 година в търговски обект на ул. „ Николаевска “ в Габрово.



Окръжният съд счете, че от събраните досега доказателства – разпити на очевидци, съдебномедицинска експертиза, видеозапис и други, може да се направи обосновано съмнение, че тримата са извършили  престъплението, за което са привлечени като обвинени. Съдът взе поради и останалите изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежка мярка за неотклонение, както и данните за предишни осъждания на тримата и за други висящи наказателни производства във връзка с един от тях, които дефинират обвинените като лица с висока степен на социална заплаха.

С оглед изложеното Окръжен съд–Габрово  удостовери  като обосновано и законосъобразно определението на Габровски областен съд, с което на   Йордан Асенов Петко Асенов   и   Никола Монев  е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража ”.

Определението на Габровски областен съд е дефинитивно и   не   предстои на обжалване .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР